stam

Carrièreswitch Gerlinde

In november 2023 gaven we u een kijkje in de keuken van Stam en deelden met u het eerste deel van het drieluik Carrièreswitch/Zij-instromers op de functie van jobcoach over onze jobcoach Syta. Haar collega’s Gerlinde en Harold volgden ook met succes de Elan Jobcoachopleiding. In dit tweede deel leest u over Gerlinde.

Loopbaantraject

“Ik werkte jaren als directiesecretaresse toen ik het tijd vond voor een nieuwe uitdaging waarin ik mij verder ontwikkelen kon. Voor mijn zoektocht nam ik een loopbaanprofessional in de arm en rolde er een voor mij onbekende functie uit: die van jobcoach. Vanuit een tijdelijk rol als adviseur re-integratie/afspraakbanen had ik contact met Stam, en zo kwam toen van het een het ander.

Inwerkprogramma, jobcoachopleiding en vlieguren

Sinds 1 september 2022 ben ik werkzaam als jobcoach en consulent tweede spoor en outplacement bij Stam. Door Stam was een mooi inwerkprogramma over diverse thema’s opgezet, waarin ik handvatten en kennis opdeed. Ook waren er intervisie- en sparringmomenten met collega’s om de ervaringen te delen. In maart 2023 startte ik met de Noloc-erkende jobcoachopleiding van Elan Training.

Een start met een nieuwe baan en hbo-opleiding naast een jong gezin was druk, maar door goed plannen (mijn talent) en organiseren was het mogelijk. Inmiddels heb ik de opleiding met een mooi cijfer afgerond en kijk ik terug op een fijne ontwikkelperiode, waarin ik veel nieuwe kennis en ervaring heb opgedaan en meeneem om het vak uit te oefenen. In de komende periode wil ik als professional graag meer vlieguren maken, zodat ik de Noloc-registratie kan aanvragen. Het echte jobcoachvak leer je in de praktijk!

“Dat ik als jobcoach een rol mag spelen in het zoeken en behouden van een passende baan, ervaar ik als speciaal.”

Iedereen een waardevolle bijdrage

Ik ben van mening dat iedereen een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kan leveren, hoe klein of hoe groot die ook is. Van een meervoudig gehandicapt persoon in een rolstoel die glimlacht, of een jongeman met een lichtverstandelijke beperking die plezier heeft in het opruimen van een bouwplaats, tot een vrouw met een hbo-opleiding die ambities heeft om als assistent-bedrijfsleider in de retailbranche te werken (en een bedrijf haar de mogelijkheid hiervoor biedt). Dat ik als jobcoach een rol mag spelen in het zoeken en behouden van een passende baan, ervaar ik als speciaal.”

Drieluik

Lees ook het eerste en derde deel uit dit drieluik over de carrièreswitch van Syta en de carrièreswitch van Harold.

< december 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.