stam

Sociale werkgever voor Maarten

Geen stapjes, maar sprongen in een half jaar tijd

De afgelopen maanden heeft deelnemer Maarten in zijn Werkfit-traject een enorme groei meegemaakt. Deze groei was soms lastig, maar vooral ook goed. Maarten en zijn jobcoach Wouter vinden dat hij het getroffen heeft met zijn sociale werkgever LIFF Restaurant & Grand Café in Assen.

De ochtendshift is gedraaid; Maarten (foto rechts) is moe en toe aan een goede, gezonde lunch. Terwijl zijn collega’s in de keuken van LIFF dit verzorgen, haalt hij met zijn jobcoach Wouter (foto links) herinneringen op.

Maarten heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt wanneer hij vanuit de Wajong aan zijn Werkfit-traject begint. Omdat Stam gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen als Maarten naar betaald werk, komt jobcoach Tamara in beeld. In de startfase brengt de jobcoach samen met Maarten zijn persoons- en functieprofiel in kaart. Door de gesprekken en onder andere de interesse- en competentievragenlijst LINC komt naar voren dat het werken in een grand café past bij zijn interesses.

Solliciteren is volhouden

Na deze fase neemt jobcoach Wouter het stokje over en helpt hij Maarten met het opstellen van een curriculum vitae en een motivatiebrief. De zoektocht kan beginnen. Het wordt een stressvolle tijd omdat solliciteren spannend is als je faalangst hebt, of je geen reactie op je sollicitatie krijgt. De jobcoach ondersteunt Maarten met het bieden van overzicht en duidelijkheid in het wekelijkse contactmoment.

De inspanningen worden beloond met een sollicitatiegesprek bij LIFF. Het voorgesprek tussen jobcoach en werkgever werpt direct zijn vruchten af. Het sollicitatiegesprek verloopt heel goed, er wordt een mooi traject uitgestippeld en Maarten mag als algemeen barmedewerker in opleiding snel beginnen in een proefplaatsing.

Positieve impact van werk op het leven

“Ik heb daarna geen stapjes gezet, maar sprongen gemaakt,” zegt Maarten. “In één jaar is er zoveel veranderd in mijn leven. Van mijn vrienden krijg ik nu respect en daar ben ik trots op. Lang keek ik uit naar een ‘normaal’ leven. Het is doorbikkelen, vier dagen in de week vroeg opstaan en achter de bar nieuwe taken onder de knie krijgen. Je wordt er best moe van, maar dat is niet erg. Ik heb nu óók leuke vrienden en collega’s.”

De jobcoach beaamt de positieve impact van het werk op het leven van Maarten. Het werkritme, de invulling van de dagen en de fijne werkplek bij LIFF doen hem zichtbaar goed. Maarten kan met vertrouwen de toekomst tegemoet!

< juni 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.