stam

Jordi

Van Sooz naar Martini Ziekenhuis

In de Sooz-restaurants van de woonservicecentra van Zorggroep Meander in Vlagtwedde, Veendam, Ter Apel en Musselkanaal kunnen (buurt)bewoners elkaar opzoeken en gezelligheid vinden. Via Stichting Kansbanen biedt Zorggroep Meander werkgelegenheid en contracten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Oost-Groningen. Sooz-restaurants zijn de springplank om participanten naar een hoger plan te tillen om ze verder te brengen op de arbeidsmarkt.

Als participanten bij Sooz-restaurants gaan werken als medewerker bediening/horeca-assistent, staat kijken naar hun mogelijkheden centraal. Zo ook bij Jordi. Voordat hij werkzaam was bij Sooz, had hij een vast dienstverband als vulploegmedewerker bij de Jumbo. Toen Jordi was uitgekeken op zijn baan en wat anders wilde, solliciteerde hij bij Sooz. Hij werd aangenomen om zijn gastvrije houding en zijn verbale kwaliteiten.

Een sociaal praatje maken met ouderen en mensen helpen doet Jordi graag. Dit is z’n kracht. Echter, het werken als medewerker bediening omvat meer. Jordi vond het erg lastig om de andere aspecten van de functie ook goed uit te voeren. In begin was hij niet zo leerbaar en had een houding van: Ik kan het allemaal wel. Aan feedback op z’n functioneren ging hij voorbij, die sloeg hij in de wind. Dat weerhield hem actief na te denken over zijn functioneren en mogelijke verbeterpunten.

Jordi heeft z’n jobcoach Anouk weleens verwenst dat ze hem een spiegel voorhield, maar nu beseft hij dat hij juist daardoor zo’n ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de driehoek van jobcoach Anouk, de ondernemende kok Ria Ramaker als z’n werkbegeleider en Jordi zelf, is hard gewerkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling en zijn werknemersvaardigheden.

In april 2022 maakte Jordi de overstap naar de functie van ziekenhuis-assistent in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Eerst op basis van een proefplaatsing, gevolgd door een halfjaar- en een jaarcontract. Een mooi ontwikkeltraject met een klinkend ‘Loon naar werk’ waar we Jordi van harte mee feliciteren!


< januari 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.