stam

Dennis

Van hobby je werk maken

Dezelfde hobby hebben is bij aanvang van een nieuw traject leuk voor beide partijen. Het schept een band en je kunt direct sparren over leuke motoren en motorzaken in de buurt. Vanuit het UWV krijgt jobcoach Suzette Nieuwland-Veldstra van Stam de aanmelding van Dennis binnen. Een vlotte jongeman die als autoverkoper heel wat auto’s verkocht. Dennis valt als autoverkoper ziek uit. Er start een adequaat behandeltraject, maar uiteindelijk verliest hij helaas zijn baan.

Werkervaringsplek – Inzicht in vaardigheden
Dennis had gehoopt op een hele andere start van zijn loopbaan. Omdat hij een tijdje uit het werk is geweest, wordt er ingezet op het vinden van een werkervaringsplek, zodat hij op die manier werkritme kan opdoen. Voor Dennis is het duidelijk, het liefst wil hij van zijn hobby zijn werk maken. Dennis mag in zijn vrije tijd graag motorrijden Hij is gaan lessen toen hij niet zo goed in zijn vel zat, het geeft hem ontspanning. Zijn jobcoach deelt dezelfde hobby en samen zetten ze alle potentiële werkgevers in de regio op papier. Allebei hebben ze een goede (koop)ervaring bij Barbier Motorsport in Havelte.

Dennis is gemotiveerd in het vinden van een geschikte werkplek. Hij wil graag weten wat zijn belastbaarheid is en of het vak verkopen nog goed bij hem past. Ondanks dat er geen vacature is bij Barbier Motorsport, benadert de jobcoach de eigenaar. Met ruim zeshonderd motoren is Barbier Motorsport een van de grootste motorzaken van Nederland. De eigenaar -een echte ondernemer- is direct enthousiast en wil Dennis graag een werkplek aanbieden. Op korte termijn wordt een kennismakingsgesprek gepland, van beide kanten is er een klik en diezelfde week start Dennis op een werkervaringsplek. Dennis vindt het ergens een beetje spannend, maar hij heeft er ook heel veel zin in.

De werkervaringsperiode wordt benut om inzicht te krijgen in Dennis’ vaardigheden. Ook wordt er gewerkt aan de belastbaarheid van Dennis, en kan er op een laagdrempelige manier aandacht worden besteed aan het aanleren van de taken en het aangeven van zijn grenzen. Dennis houdt zich bezig met het verkopen van motoren in de showroom, maar ook het fotograferen en presenteren van motoren op de website.

Jobcoach Suzette en Dennis (rechts op de foto) met een collega van Barbier Motorsport

Proefplaatsing – Inzicht in eigen handelen
Na de werkervaringsplek wordt er overgegaan op een proefplaatsing waarin de werkgever op een aantal punten wil zien dat Dennis in staat is om zich te ontwikkelen. Ook wordt er gewerkt aan het uitbreiden van de uren. Dennis is uiteindelijk van 20 uur per week naar 32 uur per week gegaan. Het contact met de jobcoach ervaart Dennis hierbij als positief. Door de gesprekken met zijn jobcoach krijgt hij inzicht in zijn eigen handelen, leert hij steeds beter hoe hij met bepaalde situaties om kan gaan en hoe hij zijn grenzen kan aangeven.

“Het harde werken wordt beloond met een halfjaarcontract van 32 uur.”

Contract – Grote wil om te leren
Dennis vindt het adviseren van klanten erg leuk. De klanten die er zijn hebben veelal dezelfde liefde voor motoren, iedereen deelt dezelfde hobby. Dennis heeft een prettig, gezellig en divers team om zich heen. Of je nu verkoper bent of monteur, je werkt met zijn allen samen en bent één team. Er is vertrouwen vanuit het team en Dennis heeft zich vanaf de start een volwaardig collega gevoeld.

Dennis staat open voor feedback, heeft een grote wil om te leren, is flexibel en behulpzaam, en beschikt over veel doorzettingsvermogen. Zijn harde werken is uiteindelijk beloond met een halfjaarcontract voor 32 uur per week.

Dennis is blij met de ontwikkeling die hij de afgelopen periode heeft doorgemaakt. De ondersteuning vanuit de jobcoach heeft hij als zeer prettig ervaren, omdat je samen planmatig op zoek gaat naar een baan en alles wat daarbij komt kijken kunt delen met elkaar. Dennis is erg blij dat hij weer aan het werk is. Ook kan hij niet wachten op het mooie weer zodat hij straks op de motor naar het werk kan!

<mei 2024>

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.