stam

Rudmer

Op zijn plek bij Holscher Bebakening

Begin 2019 solliciteert Rudmer vanuit de Wajong op een mooie reguliere vacature bij Holscher Bebakening in Leeuwarden. Toenmalig directeur/eigenaar Edo Holscher vraagt zich af of hij Rudmer wel een geschikte plek kan bieden en nodigt Rudmer en zijn jobcoach Hermien van Stam uit voor een gesprek. De kennismaking verloopt goed en er wordt uitgebreid gesproken over mogelijke ‘beren op de weg’ (door beide partijen).

Jobcoach Hermien vertelt hoe een traject bij Holscher er voor Rudmer uit zou kunnen zien, en licht ook de wet- en regelgeving rondom de Wajong toe. Omdat Stam dagelijks met dit bijltje hakt, beschikt het over de actuele kennis waar de deelnemer én de werkgevers hun voordeel mee kunnen doen. Terugkijkend op de afgelopen jaren is Edo hierover zeker te spreken.

Proefplaatsing

Er wordt besloten tot een proefplaatsing. Rudmer heeft al ervaring met de plotter (grootformaatprinter), wat goed van pas komt. Hij grijpt deze kans bij Holscher dan ook met beide handen aan. De proefperiode is voor de werkgever een periode om, zoals Edo zelf zegt, te ontdekken wat voor vlees hij in de kuip heeft. De jobcoach komt regelmatig langs en spreekt tijdens deze werkbezoeken met zowel Rudmer als de werkgever. Verder komt de jobcoach in de beginperiode incidenteel bij Rudmer thuis en is er veel contact via WhatsApp of e-mail.

Intensieve startperiode

Als een avondmens ‘s ochtends om zeven uur op het werk moet zijn, dan kan dit best lastig zijn. Zo ook voor Rudmer. Ook de vraag, hóe kom ik op mijn werk, vroeg om een oplossing. In de proefperiode ontdekte Rudmer dat een vast werkritme hem helpt (altijd om zeven uur beginnen). Ook dat er voor veel problemen een oplossing te vinden is en mensen om je heen je vaak wel willen helpen. Jobcoach Hermien herinnert Rudmer aan zijn eigen uitspraak: “Achteraf was het probleem veel kleiner dan ik dacht.”

Rudmer zet veel nieuwe stappen, ook al is het in het begin niet allemaal even gemakkelijk. Hij werkt graag nauwgezet en precies, en leert bij Holscher dat fouten maken niet bestaat. Het zijn leermomenten; deze zijn er om samen op te lossen en van te leren. Hij ervaart dat je altijd collega’s kunt vragen om te helpen als je er zelf niet uitkomt. Had Edo Holscher aan het begin nog twijfels, aan het einde van Rudmers proefplaatsing is hij ‘helemaal om’ en krijgt Rudmer medio 2019 zijn eerste contract.

Persoonlijke en professionele groei

Voor Rudmer is Holscher een leerbedrijf waar hij persoonlijk én professioneel groeit. Hij haalt zijn VCA, BRL 9101-certificaat, wordt opgeleid tot verkeersregelaar en leert alle ins en outs van het bebakeningproces. Rudmer bouwt zijn uren op van 24 naar 40 en het tijdelijke contract wordt in januari 2022 omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd op honderd procent loonwaarde!

“Het geeft een kick als ik aan het eind van de week de planning op groen heb gekregen.”

Sinds het najaar van 2022 wordt Rudmer betrokken bij het hele proces door de inmiddels nieuwe directeur van Holscher Bronnie Bouma: Offertes maken en bespreken met opdrachtgevers, tekeningen lezen en zelfstandig maken, borden plakken en plaatsen. In theorie en praktijk kan Rudmer laten zien dat ‘hij op een verantwoorde manier verkeersmaatregelen voorbereidt en rekening houdt met kwaliteit en veiligheid voor zowel wegwerker als weggebruiker’.

Op de vraag waarom het zo’n succes is bij Holscher, zegt Rudmer: “Ik heb het hier naar mijn zin, en het geeft een kick als ik aan het eind van de week de planning op groen heb gekregen.” Vanuit Stam merken we dit ook tijdens de coaching en het interview; deze match tussen deze werkgever en Rudmer is een aansprekend voorbeeld van doorontwikkeling en duurzame inzetbaarheid!

In beweging

Omdat Rudmer doorgegroeid is in zijn functie, komt zijn oude functie vrij. Door de contacten met Stam en de goede ervaringen met Rudmer zet het bedrijf de vacature deze keer uit bij Stam. Er wordt specifiek gezocht naar kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jobcoach Agnes heeft een geschikte kandidaat die hard wil werken, en na een proefperiode wordt ook hij aangenomen. Holscher is weer een gemotiveerde, plezierige en gedreven werknemer rijker. Hier wil en kan hij betekenisvol werk verrichten in de zin van het realiseren van veiligheid voor weggebruikers. Hij is graag in beweging en wil zich ontwikkelen om zo meer flexibel inzetbaar te zijn en waardevol voor het bedrijf. In de relatief korte periode dat hij nu aan het werk is heeft hij al diverse scholingen gevolgd en deze met positief resultaat afgesloten.

De nieuwe medewerker is blij met de ondersteuning van de jobcoach, omdat ze meedenkt en zaken waar nodig verduidelijkt. Jobcoach Agnes vindt het prachtig te horen dat deze medewerker tijdens zijn proefplaatsing zegt “Je hebt me in beweging gezet, dank daarvoor.” Kortom, ook hier een passende werkplek en werkomgeving. Een omgeving ook waarin benoemd wordt wat er goed gaat, waarin leidinggevenden vertrouwen uitstralen naar hun medewerkers zodat deze in zelfvertrouwen groeien en zich ontwikkelen.

< februari 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.