stam

Tariq en het CJIB

Een goede match!

Het is november 2020 als Tariq als HR-medewerker aan een proefplaatsing begint bij het CJIB in Leeuwarden. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en heeft hij zijn plaats in het team en de organisatie verdiend. Sinds 1 juli 2023 heeft hij daarom een vaste aanstelling gekregen!

Tariq is ontzettend trots dat hij dit heeft bereikt, want ondanks zijn enthousiasme, positieve karakter en doorzettingsvermogen is hij in de afgelopen drie jaar tegen zijn eigen grenzen aangelopen. Op advies van zijn jobcoach Remko heeft Tariq specialistische ondersteuning gezocht, waardoor hij zich veel meer bewust is gaan worden wie hij is als persoon, wat zijn valkuilen zijn en wat hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren als werknemer.

Zijn mentor vult hierop aan: “Tariq is inmiddels zover dat hij weet waar hij goed in is en wat hij beter niet kan doen. Die bewustwording bij Tariq is enorm toegenomen, daar geniet ik als mentor heel erg van.”

Op de foto van links naar rechts: Tariq, Remko en Sijtse

Compliment

De jobcoach van Stam vindt dat het CJIB een groot compliment verdient, omdat ze Tariq de kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen als persoon en werknemer. Ze zagen de potentie in hem en hadden het geduld om hem dit proces te laten doorlopen. Dit was best intensief qua begeleiding voor de mentor, maar het heeft tot iets moois geleid. Sijtse: “Ik vind ook dat Tariq ons geduld verdient, door zijn positieve en open werkhouding.”

Wat zeker ook heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van Tariq is de prettige samenwerking tussen Tariq, mentor Sijtse en de jobcoach. In de driegesprekken die gevoerd werden, werd een veilig klimaat gecreëerd, waardoor er duidelijk en eerlijk met elkaar gecommuniceerd kon worden. Dit is ook het geval in de individuele gesprekken met elkaar.

Feyenoord-Ajax

De coachingsgesprekken tussen Tariq en zijn jobcoach beginnen overigens niet voordat ze het hebben gehad over de stand van zaken met betrekking tot Feyenoord en Ajax. Tariq is groot supporter van Feyenoord en hij praat daar momenteel natuurlijk graag over. Remko daarentegen wil het momenteel liever zo kort mogelijk houden..

Tariq hoopt dat hij nog lang bij het CJIB werkzaam zal zijn. Hij is dankbaar dat hij zo’n enorme ontwikkeling heeft door mogen maken en dat hij zichzelf zoveel beter heeft leren kennen.  Het is je van harte gegund Tariq!

< oktober 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.