stam

Annie's jubileum

25 jaar bij de zaak

Kent u ze nog, de advertenties in regionale dagbladen waarin werkgevers het ambtsjubileum van een medewerker aankondigen? Je ziet ze steeds minder. Een receptie met alles erop en eraan én natuurlijk het ‘gouden klokje’, het is niet meer van deze tijd.

Nee, je moet mobiel zijn. Je hebt een eigen ontwikkelbudget dat je aanspoort blijvend te investeren in je duurzame inzetbaarheid. En doe je dat goed, dan omarm je het adagium ‘van baanzekerheid naar werkzekerheid’. Ik ding daar niks op af, de arbeidsmarkt is grillig en veeleisend en vraagt weerbare werkenden.

Volhouders
Maar toch, ze zijn er nog; de volhouders. Mensen die zich door ontwikkelen in hun eigen functie en met gepaste trots uitblinken in de baan van hun leven. Annie is daar een goed voorbeeld van. Meer dan 25 jaar geleden kwam ze bij Stam in een zgn. begeleidwerkentraject, dat resulteerde in een arbeidscontract bij Alliade als facilitair medewerkster op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Sindsdien hebben wij haar doorlopend gecoacht op werkgerelateerde zaken die op zich niet uniek zijn, eerder universeel voor elke werkende: samenwerken, initiatief, eigen verantwoordelijkheid, omgaan met verandering en communiceren, met als resultaat een duurzame match en een vitale medewerker.

Stam-methode
Onze aanpak is in die 25 jaar nauwelijks veranderd, nog steeds werken we met de uitgangspunten van Supported Employment en het Eigen Initiatief Model. Eén coach voor het hele traject heeft in dat gedachtengoed de voorkeur. In Annie haar geval waren het er drie, wat gegeven de lange begeleidingsduur best een bijzondere score is! Dit lukt ons niet altijd, maar blijft wel de inzet want ook coachingzekerheid draagt bij aan de duurzame deelname aan de arbeidsmarkt.

Agnes, Annie haar huidige jobcoach, feliciteerde haar en zette de jubilaris in de bloemen; 25 jaar bij de zaak en door…

Bernard Posthumus
Directeur Stam

< april 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.