stam

Matthieu

Van passie naar betaald werk

In februari 2023 is deelnemer Matthieu gestart met een proefplaatsing bij Vakgarage Van der Vlies in Zwolle in combinatie met een opleiding tot automonteur. Matthieu werkt drie à vier dagen per week en gaat op de woensdagen naar school.

Matthieu heeft als passie auto’s, hij weet er dan ook ontzettend veel van en kan er uren over vertellen. Ook in zijn vrije tijd is hij regelmatig aan het sleutelen, opknappen, enz. Of het nu een auto betreft die op diesel, benzine of gas rijdt, oldtimer, youngtimer of compleet nieuw, Matthieu heeft er kennis van en weet er raad mee. Deze passie heeft hij al van jongs af aan, op zijn derde levensjaar had hij de auto van zijn ouders al in beweging gekregen en was deze ergens tegenaan gebotst. Er waren gelukkig geen gewonden gevallen;) Hij had toen de smaak al te pakken en dat is nooit meer overgegaan.

Matthieu heeft flinke stappen gezet op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo is hij van begeleid wonen naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding gegaan. En van vrijwilligerswerk, ook in de autobranche, is Matthieu nu aan het werk in een reguliere baan in combinatie met een opleiding. Erg mooie stappen! Het goede nieuws is, hoe kan het ook anders: zijn proefplaatsing is verlengd met een arbeidsovereenkomst van zes maanden.

Tijdens de proefplaatsing heeft de jobcoach van Stam Mario zowel Matthieu als de werkgever begeleid in het proces. Zo heeft de jobcoach de inwerkperiode begeleid, de opstart van de administratie naar het UWV om alle voorzieningen goed aan te vragen, en de omslag van vrijwilligerswerk naar betaalde arbeid. Vanaf april 2023 heeft jobcoach Sandra de jobcoaching overgenomen. Ze begeleidt Matthieu bij het zich eigen maken van de werkprocessen, het bewaken van de gemaakte afspraken en de doorontwikkeling van de werknemersvaardigheden.

Wij als Stammers zijn ontzettend trots op dit resultaat. We willen Matthieu dan ook van harte feliciteren met deze mijlpaal en hem veel succes wensen. Op naar dat diploma en een mooie functie!

< mei 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.