stam

Poiesz

Een betrokken mentor is essentieel voor een goede match

Poiesz Supermarkten B.V. is een familiebedrijf en een van de grootste supermarktketens in Noord-Nederland. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in het Friese Sneek. De filialen van Poiesz zijn er in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Al ruim 20 jaar werkt Stam samen met Poiesz Supermarkten. De jobcoaches van Stam begeleiden werknemers uit het doelgroepregister in het distributiecentrum in Sneek en in een aantal filialen. De meeste werknemers die Stam begeleidt, werken op de afdeling emballage van het distributiecentrum. Tijd om deze werkgever in het zonnetje te zetten.

Wij spreken met Piet Tjerkstra, meewerkend voorman op de emballage en werkzaam bij Poiesz vanaf 2001. “Niemand is hier apart, iedereen is gelijk”, zegt Piet als wij hem vragen naar zijn ervaringen als mentor met het werken met onze doelgroep. “De mensen draaien volledig mee in het werkproces en wij beschouwen hen als volwaardige werknemers.”

Piet vindt dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen in het werk en vindt het zeer prettig werken met deze doelgroep, vooral door de verscheidene karakters. “Het is mooi om hun ontwikkeling te zien, ze te zien groeien, en mondiger en assertiever worden”, aldus Piet. “Er is een klein verloop en na zoveel jaar ken je je mensen wel. Wie zet je bijvoorbeeld wél of juist níet naast elkaar op de werkvloer. Iedere werknemer heeft ook een andere benadering nodig. Soms moet je ze afremmen, of juist stimuleren.”

“Het is mooi om hun ontwikkeling te zien, ze te zien groeien, en mondiger en assertiever worden.”

Piet benadrukt dat hij de begeleiding samen doet met de andere meewerkend voormannen. Er is altijd een mentor, een aanspreekpunt aanwezig op de werkvloer. Zij proberen met elkaar een veilige en gemoedelijke sfeer op de werkvloer te creëren en het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Natuurlijk wordt er wel een bepaalde productie verwacht, maar zonder dwang of hoge werkdruk. Deze aanpak en betrokkenheid is essentieel in het slagen van een goede match tussen werknemer en werkgever.

Herkent u zich als werkgever in bovenstaand verhaal, heeft u een vacature voor onze doelgroep of wilt u meer informatie over de procedure en regelingen, neem dan contact op met Stam.

Peter: “Ik werk nu zeventien jaar bij Poiesz en wil hier nooit meer weg!”

< september 2021 >