stam

Werken met een visuele beperking

Jelle’s inzet en motivatie worden beloond

Na een aantal jaren vrijwilligerswerk is Jelle gemotiveerd om weer de stap naar betaald werk te zetten. In juni 2022 start hij met een proefplaatsing bij Rolfes Sports. Na een succesvolle proefplaatsing met jobcoaching vanuit Stam worden Jelle’s inzet en motivatie beloond en krijgt hij een arbeidsovereenkomst van 35 uur.

Rolfes Sports is een fietsenzaak in Musselkanaal. Er werken zes medewerkers voor en achter de schermen; in de winkel en de werkplaats. Er worden zowel nieuwe als gebruikte fietsen verkocht, en men kan er ook terecht voor fietskleding, onderdelen en accessoires. Via de webshop kunnen klanten uit de Benelux bestellingen plaatsen.

Jelle heeft een visuele beperking, staat positief in het leven, redt zich zelfstandig en werkt als medewerker klantenservice bij Rolfes. Zijn takenpakket is gedurende de proefplaatsing steeds verder uitgebreid. Inmiddels houdt hij zich bezig met het inplannen van onderhoudsbeurten, de sociale media van Rolfes en het beantwoorden van klantvragen.

Jobcoach Anouk van Stam heeft het gehele proces rondom de proefplaatsing begeleid. Hierbij ondersteunde zij zowel Jelle als de werkgever tijdens de inwerkperiode en bij alle administratie rondom voorzieningen. Sinds november 2022 krijgt Jelle begeleiding van Anouks collega, jobcoach Leonie (midden op de foto). Samen werken zij aan de doelen die zijn opgesteld. Leonie komt daarvoor regelmatig bij Jelle langs op zijn werkplek. Jelle is erg blij met de begeleiding van zijn jobcoach. Het is voor hem prettig dat ze op de werkplek langskomt en hem de begeleiding geeft die aansluit op zijn behoefte.

Bij Rolfes Sports krijgt Jelle (links op de foto) alle ruimte om te leren en wordt hij gewaardeerd om wie hij is en wat hij kan. Zo’n werkgever in combinatie met de jobcoaching maakt dat Jelle zich kan blijven ontwikkelen.

< september 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.