stam

Duurzaam aan de slag

Een vaste baan voor Rogier

Begin 2023 belt Siebrand van Breden, directeur van Visser Assen, met Stam over het volgende. Al enige jaren werkt Rogier op uitzendbasis bij Visser Assen als medewerker instrumentmakerij. Rogier is een betrouwbare en loyale medewerker en werkt twintig uur per week. Siebrand wil hem graag zelf in dienst nemen, maar weet dat Rogier regelmatig kampt met fysieke belemmeringen. Welke risico’s zijn er dan voor hem als werkgever?

Rogier lijkt precies tussen wal en schip te vallen omdat hij niet afhankelijk is van- en bekend bij instanties. Siebrand geeft aan de expertise van Stam nodig te hebben om een goede oplossing voor Rogier bij Visser Assen te vinden. Regiomanager/jobcoach van Stam Margreet Boersma gaat met Rogier in gesprek. Het valt op dat in zijn cv een patroon is van kortdurende werkverbanden, vaak via een uitzendbureau. Samen spreken ze over zijn belemmeringen, arbeidsverleden en welke keuzes hij maakt in bepaalde situaties.

Beoordeling arbeidsvermogen en loonwaardemeting

Na overleg met de arbeidsdeskundige van Stam Martine Visser, lijkt het verstandig en haalbaar om een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen te doen voor Rogier. Eerst via het UWV, maar uiteindelijk verwijzen zij door naar de gemeente. Stam komt in contact met een loonwaardedeskundige van Werkplein Drentsche Aa die in de zomer van 2023 een loonwaardemeting uitvoert.

Doelgroepverklaring

De uitkomsten van het onderzoek geven aan dat Rogier aanspraak kan maken op een doelgroepverklaring. Hiermee komt Visser Assen in aanmerking voor werkgeversregelingen waaronder de no-riskpolis. Siebrand: “Deze wet- en regelgeving gaat mij boven de pet. Ik wil werknemers graag aan ons binden. Gelukkig is er een organisatie als Stam die je hierbij kan helpen.”

Bijzondere mijlpaal

Rogier krijgt per 1 november 2023 zijn contract voor onbepaalde tijd bij Visser Assen. Dit is voor hem een bijzondere mijlpaal. Rogier: “Ik hoor er nu echt helemaal bij!” Een duurzame arbeidsrelatie door goede samenwerking en medewerking van alle partijen, met een prachtige uitkomst.


Op de foto van links naar rechts: Margreet, Rogier en Siebrand

< december 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.