stam

Droginet en KoopjesDrogisterij

Structuur en duidelijkheid in het primaire proces van de webshop

In maart 2009 zijn Brenda Warmels en Jos Mekkering gestart met hun onlinewebshop. Met vallen en opstaan zijn ze zich thuis gaan voelen in deze sector en hadden ze steeds meer handen nodig om het werk te kunnen doen. Door een toevallige bezoeker kregen ze kennis van de mogelijkheden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor hun bedrijf kunnen hebben. Het primaire proces van een webshop biedt veel structuur en daarmee duidelijkheid, wat erg goed aansluit op de mogelijkheden van de doelgroep. Inmiddels is Droginet een goedlopend bedrijf dat medewerkers met een arbeidsbeperking een duurzame werkplek kan bieden.

Brenda vertelt dat zij vanuit een intrinsieke motivatie graag wat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil betekenen: “Werken met deze mensen zit in ons DNA.” Zij ziet dit ook als voorwaarde om succesvol met deze groep medewerkers te kunnen werken. Daarnaast noemt ze dat een breed draagvlak voor die keuze onder het hele personeel ertoe doet.

Droginet en Stam

Droginet heeft een samenwerkingsconvenant met Stam. Wij verzorgen met drie inhouse-jobcoaches de coaching voor al hun medewerkers uit de doelgroep. Dat zijn er inmiddels meer dan dertig. Brenda is blij met de goede samenwerking met zowel Stam, als het UWV en de gemeenten. Deze samenwerking is superbelangrijk om de organisatie en inrichting van het bedrijf in goede banen te leiden. Ze is erg tevreden over ondersteuning van de jobcoaches bij het begeleiden van de doelgroep bij o.a. de toepassing van wet- en regelgeving, kennisoverdracht over belasting en belastbaarheid van de individuele medewerkers, en de werving- en selectie van nieuwe medewerkers. Twee medewerkers die jobcoaching krijgen van Stam, komen hieronder aan het woord.

Ewald

“Ik ervaar vooral rust en structuur in het werken bij Droginet. Er is begrip en er wordt meegedacht hoe dingen anders of beter kunnen en wat het beste voor mij is. Er wordt gekeken naar wat je kan en hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden binnen Droginet, dat heb ik zelf ook ervaren. Er is altijd wel ergens een plekje voor je. Ik ben begonnen bij binnenkomst goederen en ben snel doorgegroeid naar voorraadbeheer. Ik leerde het systeem kennen en moest voorraadfouten corrigeren en deed daarnaast administratieve taken. Nu zit ik bij de afdeling ontwikkeling en ondersteuning. Ik kijk of processen beter kunnen lopen en corrigeer fouten in bestellingen en de voorraad. Ook krijg ik vragen van verschillende afdelingen en ondersteun ik waar nodig. Alles wat ik in de afgelopen twee jaar heb geleerd, komt nu van pas.

Ik vind het prettig dat ik mijn verhaal kwijt kan aan de jobcoach en dat die er voor mij is. Ik word ondersteund in mijn dagelijkse vraagstukken en word gecoacht in mijn persoonlijke ontwikkeling. De jobcoach staat naast mij, denkt mee en geeft mij vertrouwen.”

Pascal

“Toen ik bij Droginet begon in een proefplaatsing, kreeg ik de ruimte om mijn werkuren stapsgewijs op te bouwen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb van begin af aan mijn ambities uitgesproken om mijzelf binnen Droginet verder te ontwikkelen en heb altijd het gevoel gehad dat hierin werd meegedacht. Ook als het even iets minder gaat, wordt er samen gekeken naar een passende oplossing en werkbare situatie. Het werken bij Droginet heeft mij vastigheid en stabiliteit gebracht.

Jobcoaching betekent voor mij sturing op persoonlijke ontwikkeling; het ontwikkelen van werknemersvaardigheden, zoals in mijn geval het omgaan met bepaalde regels en kunnen meebewegen met tussentijdse veranderingen. Daarnaast het in goede banen leiden van ambities en verwachtingen, en samen met mijn leidinggevende en de jobcoach inventariseren wat nodig is om mijzelf verder te ontwikkelen.”

< december 2021 >