stam

Carrièreswitch Harold

Zij-instromer Harold op de functie van jobcoach

In de serie/drieluik Carrièreswitch/Zij-instromers op de functie van jobcoach hieronder het derde en laatste deel met het verhaal van Harold.

Harold komt uit de commerciële wereld en koos na een reorganisatie bij zijn voormalige werkgever voor een andere werkrichting: “Ik ben graag in contact met mensen en haal veel plezier en voldoening uit het helpen en begeleiden van mensen die dat nodig hebben. Via het UWV kwam ik in contact met Stam voor de functie van jobcoach, waar ik in september 2022 in dienst kwam. Tot de dag van vandaag ben ik daar heel blij mee!

Coachen is een vak

Door mijn Cios-opleiding zie ik coachen als een vak. Wat ervoor nodig is om het maximale eruit te halen, is mijn uitdaging. Door onze zoon Tom weet ik, dat als je net even anders bent dan de rest, het best lastig is om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen en begeleiding echt nodig is. Deze persoonlijke ervaring komt goed van pas in mijn baan als jobcoach.

Dynamiek en voldoening

Het vak van jobcoach is heel dynamisch. Je hebt veel contact met de deelnemers die je begeleidt, maar ook met de instanties die bij de deelnemer betrokken zijn. Dit betekent dat je constant schakelt tussen verschillende belangen rondom een deelnemer. Daarnaast verantwoord ik mijn professionele handelen in de voortgangsrapportage rond een traject. Al met al biedt de functie van jobcoach veel uitdaging, waaruit ik veel voldoening haal.

“Het vak van jobcoach is heel dynamisch. Je hebt veel contact met de deelnemers die je begeleidt, maar ook met de instanties die bij de deelnemer betrokken zijn.”

Ik heb binnen Stam de mogelijkheid gekregen om me het vak van jobcoach eigen te maken. Stam heeft het opleiden van coaches hoog in het vaandel staan. Voor nieuwe jobcoaches is er een inwerkprogramma waarin alle facetten van het vak voorbijkomen. Ook de begeleiding van de ervaren collega’s is warm en begripvol. Nu ik mijn jobcoachdiploma bij Elan Training heb gehaald, ben ik blij dat we regelmatig intervisie hebben met collega’s; waardevol en leerzaam!”

Drieluik

Lees ook de eerste twee delen uit dit drieluik over de carrièreswitch van Syta en de carrièreswitch van Gerlinde.

< december 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.