Logo Stam bv Logo Stam bv

Specialismen van Stam

Specialismen
Stam is een zeer ervaren bureau in re-integratie, arbeidsbemiddeling, jobcoaching en sociale activering. We hebben bovendien verschillende specialismen waardoor we begeleiding kunnen bieden voor mensen met specifieke beperkingen:
 • jobcoaching voor werkzoekenden met een autistische stoornis (ASS)
 • jobcoaching voor werkzoekenden met een niet aangeboren hersenletsel (NAH)
 • individueel loopbaanonderzoek 
Autismecoaching
Werkzoekenden met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben vaak specifieke behoeften en mogelijkheden. Stam heeft hiervoor speciaal opgeleide autismecoaches in huis. Bij het coachen van werknemers met een ASS legt de autismecoach sterk de nadruk op het maken van duidelijke afspraken over de taken, de inwerkperiode, werktijden en begeleidingsbehoefte. We zorgen dat er voor de werknemer een vast aanspreekpunt binnen het bedrijf is. De jobcoach komt regelmatig op de werkplek langs om zowel de werknemer als de werkgever of mentor te ondersteunen. Hierbij staan vier punten centraal:
 • Duidelijke afspraken
 • Structuur
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Behoud van de baan 
Loopbaanonderzoek
Een indivi­dueel loopbaanonderzoek van Stam helpt werkzoekenden om te bepalen wat voor werk past bij hun wensen en mogelijkheden. Een loopbaanonderzoek kan ook nieuw arbeidsperspectief bieden voor mensen die hun oude functie niet langer uit kunnen oefenen en moeten re-integreren in ander werk. Het onderzoek wordt gerelateerd aan passende werkomstandigheden. Aan bod komen:
 • Competenties
 • Persoonlijke interesses
 • Persoonskenmerken
 • Persoonlijke vaardigheden 
Bij Stam werken Noloc-gecertificeerde loopbaanadviseurs om de onderzoeken uit te voeren en de werkzoekende te coachen bij het loopbaantraject.

Niet-aangeboren hersenletsel
Werkzoekenden met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) komen vaak specifieke problematiek tegen in hun werk. Voor de begeleiding van mensen met NAH heeft Stam specifiek getrainde jobcoaches in dienst. NAH leidt vaak tot een blijvende complexe combinatie van stoornissen, beperkingen en handicaps die van invloed zijn op werken en samenwerken. Het accent van de coaching door Stam ligt op het leren leven met de nieuwe beperkingen in een arbeidssituatie. Dat vraagt om maatwerk. Als het mogelijk is wordt iemand uit de directe omgeving van de werkzoekende bij de begeleiding betrokken.
 
Neem contact op met Stam
Wilt u meer weten over de autismecoaching, individueel loopbaanonderzoek of NAH coaching via Stam? Bel of mail ons dan, wij vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.

“Ook voor bijzondere situaties hebben wij de specialisten in huis.”

 Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo NOLOC