stam

Sijtze

Stappen naar een gezonder en actiever leven

Met trots deel ik een aantal mooie ontwikkelingen en resultaten van mijn coaching van Sijtze. Het is inspirerend om te zien hoe we gezamenlijk kleine stappen zetten naar een gezonder en actiever leven!

Mijn kennismaking met Sijtze in augustus 2023 was hartelijk en inspirerend. Hij had eerder al deelgenomen aan een Werkfit-traject, maar stopte voortijdig vanwege een gebrek aan vitaliteit en worsteling met overgewicht. In overleg met de arbeidsdeskundige van UWV zijn we gestart met een Modulair traject gericht op maatschappelijke deelname en sociale activering. Na een zorgvuldige overdracht hebben we de situatie grondig besproken. Ondanks een wat late start en enkele gezondheidsklachten van Sijtze, hebben we dankzij open communicatie goede vorderingen gemaakt.

Tijdens onze sessies hebben we een programma opgesteld en genoten van de eerste sportieve activiteiten in Sijtze zijn vertrouwde omgeving. Onze gedeelde humor en enthousiasme maakten de trainingen plezierig, ondanks de verwachte spierpijn. Sijtze heeft zich toegewijd aan het trainingsschema, en ondanks enkele gezondheidsobstakels bleef hij vastberaden om zijn gezondheid te verbeteren.

Jobcoach Luc Brouwer in sportcentrum Crossfit Leeuwarden

Hoewel Sijtze af en toe moeite had met sporten, bleef hij zijn best doen en volgde hij medisch advies op. Onze wandelingen en gesprekken waren niet alleen fysiek, maar ook mentaal helend. Het was duidelijk dat Sijtze vooruitgang boekte, wat ons beide inspireerde. Het uiteindelijke doel was om te kunnen sporten in een sportcentrum, wat Sijtze met enige hulp en begeleiding heeft bereikt.

Een bijzonder moment was toen Sijtze voor het eerst in het sportcentrum trainde; een grote overwinning waar we trots op zijn. Samen hebben we genoten van de ervaring, waarbij hij vooral enthousiast was over krachttraining. De oefeningen zijn op maat gemaakt voor hem, zodat ze uitdagend en veilig zijn. Ook het deelnemen aan reguliere lessen heeft Sijtze met succes volbracht en kwam hij in contact met andere sporters. Zijn positieve instelling en hernieuwde energie zijn aanstekelijk, en we kijken uit naar meer succesvolle trainingssessies in de toekomst.

Luc Brouwer
Jobcoach (in opdracht van Stam)

<april 2024>

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.