stam

Showcase voor inclusief werkgeverschap

Goed voorbeeld doet volgen

In de nieuwsbrief van augustus 2022 kondigde ik het onderzoek aan dat Jolijn (een vierdejaars hbo-student hrm) voor Stam ging houden naar wat werkgevers stimuleert dan wel belemmert om de mogelijkheden van het zgn. onbenutte arbeidspotentieel te benutten, nu de arbeidsmarkt blijvend krap is. Dat leidde tot het rapport ‘Op weg naar inclusieve organisaties’ waarop ze inmiddels succesvol is afgestudeerd.

Uit het onderzoek blijkt o.a. dat de definitie van het onbenutte arbeidspotentieel niet eenduidig is. Het is voor ons dus zaak om onze kandidaten klip en klaar te duiden. Verder blijkt dat het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de doelgroep werkgevers vooral stimuleert tot inclusief werkgeverschap.

De aanpalende wetgeving wordt als complex ervaren en dwang werkt averechts. Wat helpt is goede voorlichting, begeleiding bij de match en de daaropvolgende werksituatie, en het delen van aansprekende voorbeelden. Allen niet nieuw, maar goed om te weten dat die ook nu er nog steeds toe doen om deuren voor onze doelgroep open te krijgen.

Mooie en eerlijke verslagen in nieuwe vorm
Wat betreft het delen van aansprekende voorbeelden, dat hebben we inmiddels in een nieuwe vorm opgepakt door het plaatsen van een doorlopende netwerkslider op onze website met daarin ook logo’s van bedrijven die met hulp van Stam al inclusief ondernemen. Klikt u op hun logo, dan komt u in veel gevallen bij een mooi en eerlijk verslag van de ervaringen die in de driehoek van werkgever, deelnemer en jobcoach van Stam zijn opgedaan.

Voor de trouwe lezers van de nieuwsbrief zijn ze niet nieuw, allen kregen al eens de verdiende aandacht in dit medium. De nu gepresenteerde bedrijven zijn nog maar een fractie van het grote netwerk dat we bedienen. Staat u er nog niet tussen, maar al wel in business met ons? Schroom dan niet om uw logo met ons te delen, dan tekenen wij het verhaal samen met u op.

Bent u nog op zoek naar een personeelsoplossing en bent u geïnspireerd door de mooie voorbeelden van anderen? Goed voorbeeld doet volgen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een plekje vrij in onze agenda en wie weet op de nieuwe slider op onze website.

Bernard Posthumus
Directeur Stam

< maart 2023 >

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stam

Nieuwsbrief Stam

In onze nieuwsbrief delen we mooie verhalen uit de praktijk en schrijven we over onze dienstverlening en de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.