stam

Succesvol aan het werk met autisme

Hoe laat je het talent van mensen met autisme tot bloei komen?

Veel mensen met autisme zitten werkloos thuis. Uitdagend, passend werk lijkt voor hen onbereikbaar, vrijwilligerswerk of dagbesteding het maximaal haalbare. In Succesvol aan het werk met autisme laat Maarten van Klaveren zien dat deze situatie niet alleen onwenselijk, maar ook onnodig is. Met de juiste hulp en aanpassingen is het voor mensen met autisme goed mogelijk om passend werk te vinden dan wel te behouden.

Succesvol aan het werk met autisme is een bijzonder praktisch boek dat helpt de stap naar werk kleiner te maken. Het is voor mensen met autisme zelf, die op zoek zijn naar passend werk of dit willen behouden, voor coaches en begeleiders die hen hierbij ondersteunen, en voor werkgevers die de talenten van mensen met autisme niet willen missen in hun bedrijf of organisatie.

In het eerste deel wordt stilgestaan bij wat autisme is en welke beperkingen ASS met zich mee kan brengen. Deel twee gaat over de bijzondere kwaliteiten en uiteenlopende talenten die mensen met autisme kunnen hebben. In het derde deel wordt uitgebreid ingegaan op succesvol solliciteren met autisme. In het vierde en laatste deel staat de vraag centraal hoe je het talent van mensen met autisme op de werkplek tot bloei kunt laten komen.

Talloze handige tips om direct mee aan de slag te gaan, worden afgewisseld met levendige voorbeelden: van hoogbegaafde mensen die zeer specialistisch werk doen, van mensen met een normale intelligentie die nauwelijks opvallen en van mensen die eenvoudig werk doen. Een onmisbaar boek voor mensen met autisme zelf, jobcoaches én werkgevers!

Maarten van Klaveren heeft bedrijfseconomie en klinische psychologie gestudeerd. Na gewerkt te hebben in de hulpverlening en als organisatie-adviseur nam hij een tussenjaar in een klooster. Sinds 2006 werkt hij bij Stam als jobcoach en Register Loopbaanprofessional, gespecialiseerd in mensen met ASS.

< maart 2022 >