Logo Stam bv Logo Stam bv
Even voorstellen


Even voorstellen: Ik ben Linda Bosma en werk sinds 2016 bij Stam als jobcoach én binnenkort ook als autismecoach.

Mijn passie is om mensen te coachen in hun ontwikkeling naar en op de arbeidsmarkt. Mijn uitgangspunt is dat ieder persoon uniek is en het geeft mij enorm veel voldoening om mensen met autisme in hun kracht te zetten. Talent is om te benutten!

In ons team hebben wij meerdere autismecoaches. Hun kennis en enthousiasme zijn, naast mijn passie, de reden dat ik sinds oktober 2018 met de opleiding tot autismecoach bij Autisme Centraal gestart ben.

De opleiding geeft mij kennis over het autistisch denken, leert mij verder te kijken dan alleen naar het zichtbare gedrag en geeft handvaten om een gepaste begeleiding te bieden. In juni 2019 hoop ik mijn diploma te behalen. 

Autismeweek - Spreekuren - 31 maart t/m 6 april 2019Ook dit jaar zetten we weer in op autisme spreekuren op locatie.
Autisme Werkt. Kom naar ons toe!

Klik hier voor meer informatie

Lezing 4 april 2019 'Autisme Werkt' - Leven en Werken met autisme -


Door: Bart Trouw. Hij verteld zijn eigen verhaal over zijn leven met autisme.
Zijn lezing inspireert!

Klik hier voor meer informatie over de lezing!

Raamovereenkomst WMOVanmorgen de Raamovereenkomst Wmo met Monique van Esterik van de gemeente Dronten getekend voor de Behoefte aan individuele begeleiding aan volwassenen als gevolg van een niet aangeboren hersenletsel.

#Dronterkoers #innovatievewerkvormen #maatschappelijkecoalities

Onze inzet: waar mogelijk ontschotten van zorg en arbeid; van de participatieladder naar een roltrap.

Mentorentraining

  
Onze jobcoaches Cocky en Anneke hebben een meerdaagse mentorentraining op maat mogen verzorgen bij Droginet te Oude Pekela. Bij Droginet coachen Cocky en Anneke meerdere werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Diverse onderwerpen kwamen tijdens de mentorentraining aan bod en allen gingen met een welverdiend certificaat de deur uit! Mentoren zijn medewerkers die één of meerdere collega’s met een arbeidsbeperking begeleiden of er nauw mee samen werken.

Droginet plaatst arbeidsvreugde werknemers boven automatisering


Hier een mooi artikel over de bevlogen werkzaamheden van één van onze jobcoaches bij Droginet (Cocky Zijlstra). Het artikel staat in het blad ‘Werk in Zicht’, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in Groningen en Noord-Drenthe. Zo werken we met ons allen aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Bij Droginet zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van harte welkom om te komen werken in hun bedrijf. Lees hier het artikel en hier het hele blad.

Week van de Loopbaan 17 t/m 22 september 2018


afbeeldingsbron: LDC

Natuurlijk opent Stam ook haar deuren voor jou! Dit in het kader van de Week van de Loopbaan.
Maak vrijblijvend kennis met een Noloc loopbaanexpert van Stam en krijg persoonlijk advies over jouw loopbaanvraagstuk. Geïnteresseerd? Bel ons op 0513 657 140 of mail ons via info@stambv.com o.v.v. wvdl. Dan zien we jou graag in de week van 17 t/m 22 september!

klik hier voor onze flyer

 

Privacy statement AVG


Wij hechten waarde aan uw privacy. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze privacy statement.
U vindt deze onderaan iedere pagina op onze website. Door op onderstaande link te klikken vindt u hem ook rechtstreeks: 

Ons nieuwe privacy statement in het kader van de AVG
 

Spreekuren bij Stam 'Autisme en Werk'


Als autismespecialist doen we net als ieder jaar weer actief mee aan de ‘Week van autisme’. Dit jaar bieden wij o.a. spreekuren aan over Autisme en Werk op verschillende locaties. Nieuwsgierig naar de locaties, voor wie we dit doen en welke activiteiten we nog meer aanbieden?
Klik hier voor onze 10 locaties, lees meer én meld je aan! 

Gerrit Jan Tempelman, werkzaam bij het provinciehuis te Lelystad


Gerrit Jan heeft HBO journalistiek op Windesheim in Zwolle gestudeerd. Graag wilde hij ook binnen dit werkveld aan het werk. De accountmanager en jobcoach van Stam hebben contact gelegd met het provinciehuis in Lelystad. Zij stonden open voor een kennismakingsgesprek en vervolgens is Gerrit Jan gestart met een proefplaatsing. Tijdens de proefplaatsing heeft Stam gecoacht, vervolgens de interne jobcoach en de laatste tijd heeft Gerrit Jan geen coaching omdat hij zich heel goed red.
Gerrit Jan zit helemaal op zijn plek! Tijdens een themadag over garantiebanen in het provinciehuis van Utrecht, heeft het Interprovinciaal Overleg (IPO) een boekje van Gerrit Jan Tempelman gepresenteerd. Hij maakte afgelopen halfjaar een rondreis langs alle provinciehuizen om verhalen te verzamelen over medewerkers, projectleiders en jobcoaches.
 
Klik hier voor veel meer achtergrondinformatie, inclusief een videopresentatie.

Anniek, een enthousiaste en waardevolle medewerkster!


Anniek is via Stam in contact gekomen met Medifit en heeft zich hier bewezen als zeer enthousiaste en waardevolle werkneemster. Ze heeft inmiddels een vast contract en blijft zich ontwikkelen zowel als werkneemster en als persoon. In dit artikel van Sa! Media is te lezen wat voor een doorzetter ze is!
https://sa24.nl/anniek-haan-is-geboren-open-ruggetje/

Mooie resultaten samenwerking's HeerenslooJobcoach Jeroen is nu een halfjaar werkzaam bij ’s Heeren Loo voor 16 uur in de week. Ze hebben in de eerste periode vooral geïnventariseerd in wat de mogelijkheden en ontwikkelpunten zijn van de mensen met een vraagstuk richting arbeid. Hieronder zie je de eerste successen! Op dit moment is Stam daarnaast betrokken bij de ontwikkelingen van het leer/ werkbedrijf bij ’s Heeren Loo.


Simon volgt dagbesteding op ‘t Palet. Simon wil zich graag ontwikkelen op de houtwerkplaats en is samen met de werkbegeleider doelen aan het stellen om te onderzoeken wat hij aan kan. Hij wil zijn werknemersvaardigheden ontwikkelen.


Jordy woont bij zijn ouders en krijgt ambulante begeleiding. Jordy wilde graag iets in de horeca doen. We zijn samen op pad gegaan en Jordy heeft na een aantal gesprekken een baan aangeboden gekregen bij de Vesting in Appingedam. Het is een cafetaria. Ze hebben onlangs een tweede locatie (restaurant) geopend.


Kea liep bij ’s Heeren Loo tegen een aantal zaken aan wat betreft dagbesteding. We zijn daarop gaan onderzoeken wat er binnen ’s Heeren Loo, maar ook daarbuiten, mogelijk zou zijn. We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de kringloopwinkel in Bedum, van de organisatie Charitas. Kea werkt daar nu 3 dagen in de week.


Michael wilde graag met ouderen werken in een functie richting de zorg. Op dit moment werkt Michael 4 dagdelen bij Vliethoven (onderdeel van de Hoven, ouderenzorg) in Delfzijl waar hij activiteitenbegeleider is.


Hessel werkt 1 dagdeel in de week bij de Plus in Bedum. Hessel verzamelt de boodschappen die op een boodschappenlijst staan. Daarnaast staat hij regelmatig bij de flessenband. Hessel zijn contract wordt met een aantal uren uitgebreid.

Droginet en StamDroginet is voor ons een voorbeeldbedrijf wat betreft het vol overtuiging werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat Droginet gekozen heeft om al haar jobcoaching exclusief door Stam uit te laten voeren. Al 5 jaar werken we samen. 
Onlangs was er een open dag bij Droginet voor contactpersonen van de gemeentes en UWV. Een mooie middag waarbij de mensen ook zelf inpakwerk deden en orders gingen lopen. Speciaal voor deze middag is een filmpje opgenomen met een aantal werknemers (en dus ook een aantal medewerkers die wij begeleiden). Inmiddels begeleiden we er al meer dan tien mensen op de werkvloer, wat dit voor hen en voor het bedrijf betekent zie je in het volgende filmpje… http://www.youtube.com/watch?v=scV7nW27xws
 

Martijn Otten in LEF, personeelsmagazine van de gemeente Súdwest-FryslânKlik op de foto om het artikel van Martijn te lezen. 

Gedicht van Harm Tjeerdsma 25 jaar StamWij zijn altijd betrokken bij onze deelnemers maar zij ook bij ons! Dat blijkt maar uit dit fantastische gedicht dat wij spontaan ontvingen van Harm Tjeerdsma i.v.m. ons 25 jarig jubileum. Dit waarderen we zeer en willen we dan ook graag delen. Lees het gedicht hier.
 

Felicitaties voor Marko Talen


Wij feliciteren Marko met zijn contract voor onbepaalde tijd bij Brand Visser & Zn Transport!

Gastspreker Gijs Horvers bij Stam op themamiddag autisme en werk voor gemeenten, 4 april 2017


Dinsdag was Gijs Horvers gastspreker bij Stam in het kader van de themamiddag autisme. Een zeer inspirerende lezing. Gijs bedankt! http://365dagenautisme.tumblr.com/post/159108867841/ga-jij-voor-wereld-autisme-dag-of-voor-een?og=1&fb_action_ids=988746444589527&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost
 

Thema middag voor gemeenten 'Autisme en Werk'


Een mooi verslag van onze themamiddag op 4 april jl. over autisme en werk voor klantmangers gemeenten in het Friesch Dagblad: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=72718
 

15 jarig jubileum voor zowel werknemer als jobcoach


Al 15 jaar is Edwin werkzaam op de Veemarkt/ Fec Leeuwarden. Hij werkt hier via AB Vakwerk. Een felicitatie is dan wel op zijn plaats vond zijn jobcoach Dora. Bijzonder hierbij te vermelden is dat ook Dora al 15 jaar werkzaam is als jobcoach bij Stam. Edwin was haar eerste kandidaat waar ze een betaalde baan voor had gevonden.

Nog vele plezierige werkjaren gewenst beide!!!

Succesvolle plaatsing


Wij feliciteren Meindert met zijn arbeidsovereenkomst bij FrL Bewindvoering en Budgetbeheer. Na een lange zoektocht is het IRO traject met de jobcoach van Stam vanuit de WIA afgesloten met een passende werkplek. FrL Bewindvoering en Budgetbeheer heeft een prachtige kans geboden en Meindert heeft deze met beide handen aangepakt. Hij gaat nu aan de slag als ondersteuner van de bewindvoerder. Een nieuwe richting waarbij zijn kwaliteit weer volop ingezet kan worden.


Nieuwsberichten


April 2019
» 05-04-2019Even voorstellen

Maart 2019
» 08-03-2019Autismeweek - Spreekuren - 31 maart t/m 6 april 2019
» 08-03-2019Lezing 4 april 2019 'Autisme Werkt' - Leven en Werken met autisme -

November 2018
» 09-11-2018Raamovereenkomst WMO
» 02-11-2018Mentorentraining
» 02-11-2018Droginet plaatst arbeidsvreugde werknemers boven automatisering

Augustus 2018
» 31-08-2018Week van de Loopbaan 17 t/m 22 september 2018

Juni 2018
» 08-06-2018Privacy statement AVG

Maart 2018
» 23-03-2018Spreekuren bij Stam 'Autisme en Werk'
» 09-03-2018Gerrit Jan Tempelman, werkzaam bij het provinciehuis te Lelystad

Februari 2018
» 02-02-2018Anniek, een enthousiaste en waardevolle medewerkster!

November 2017
» 03-11-2017Mooie resultaten samenwerking's Heerensloo

September 2017
» 22-09-2017Droginet en Stam

Juni 2017
» 23-06-2017Gedicht van Harm Tjeerdsma 25 jaar Stam

Mei 2017
» 09-05-2017Martijn Otten in LEF, personeelsmagazine van de gemeente Súdwest-Fryslân

April 2017
» 07-04-2017Felicitaties voor Marko Talen
» 06-04-2017Gastspreker Gijs Horvers bij Stam op themamiddag autisme en werk voor gemeenten, 4 april 2017
» 06-04-2017Thema middag voor gemeenten 'Autisme en Werk'

Maart 2017
» 20-03-201715 jarig jubileum voor zowel werknemer als jobcoach
» 13-03-2017Succesvolle plaatsing
» 13-03-2017ICT problemsolver

Februari 2017
» 28-02-2017Van vast contract naar vast contract
» 24-02-2017Themamiddag Autisme en Werk
» 17-02-2017Bedrijvenbezoek
» 13-02-2017Schrijverspen in handen van Gerrit Jan Tempelman
» 10-02-2017Succesvolle mentorentraining

Januari 2017
» 31-01-2017Autisme netwerk Drenthe
» 23-01-2017Stamtafel januari 2017

December 2016
» 23-12-2016De beste wensen!
» 23-12-2016Rense en Johan tekenen hun 2e contract!
» 23-12-2016Felicitaties voor diplomering post-Hbo studie bij Autisme Centraal
» 23-12-2016Mark in de Wajongflitskrant
» 08-12-2016Werknemer Peter Stoppels 12 1/2 jaar in dienst

November 2016
» 25-11-2016Afscheid van 2 collega's
» 18-11-2016Werkfestival 2016
» 07-11-2016Informatiemarkt bij Arbeidsmarkt Praktijkschool De Compagnie

Oktober 2016
» 28-10-2016Stap voor stap naar een betaalde baan!
» 21-10-2016Felicitaties
» 21-10-2016Tevreden werknemers

September 2016
» 23-09-2016Nominatie 'Stille Held'
» 20-09-2016Artikel over een ambitieuze deelnemer van Stam
» 13-09-2016Week van de loopbaan

Maart 2016
» 22-03-2016Autisme Congres Noord
» 18-03-2016Spreekuren Autisme en Werk
» 11-03-2016Afspraakdiner

Januari 2016
» 15-01-2016Beroepsregister
» 22-01-2016Stamtafel januari 2016

Oktober 2015
» 23-10-2015Felicitaties
» 23-10-20154 Mijl van Groningen
» 23-10-2015Op naar de 100.000

Juli 2015
» 03-07-2015Complete Stamtafel juni 2015 online

Juni 2015
» 12-06-2015Tevreden klanten
» 12-06-2015Vernieuwde website www.inbeeldt.org
» 19-06-2015De uitdaging van de Participatiewet

April 2015
» 10-04-2015Verslag van de themamiddag Autisme en Werk

Februari 2015
» 11-02-2015Complete Stamtafel jan/feb 2015 online

Januari 2015
» 28-01-2015Stamtafel: Afscheid van iconen
» 28-01-2015Stamtafel: Landelijke gunning Wajong UWV
» 28-01-2015Stamtafel: inBeeldt Arbeidsbemiddeling
» 28-01-2015Stamtafel: Participatiewet en de praktijk

 Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo  NOLOC