Logo Stam bv Logo Stam bv

Re-integratie 1e en 2e spoor

Re-integratie 1e spoor

Stel: een van uw medewerkers raakt door ziekte of een ongeval gedeeltelijk arbeidsongeschikt en kan zijn of haar functie niet meer uitvoeren. Wellicht kan hij of zij in een andere functie binnen uw bedrijf aan de slag. Wat zijn dan uw mogelijkheden, verantwoordelijkheden en verplichtingen? Stam helpt u en uw werknemer om de mogelijkheden te onderzoeken en om te voldoen aan alle criteria die UWV en de Wet Verbetering Poortwachter stellen. Dit heet een 1e spoor traject.

Re-integratie 2e spoor

De re-integratietrajecten 2e spoor van Stam zijn gericht op werknemers die naar ander werk begeleid moeten worden omdat ze door omstandigheden hun huidige werk niet meer kunnen doen. Wij richten ons op mensen met een laag opleidingsniveau en/of mensen met een arbeidsbeperking (denk aan autisme of ADHD). Ook kunnen laaggeletterdheid, moeite met veranderingsprocessen en psychische of lichamelijke problematiek een rol spelen.
 
Onze werkwijze en instrumenten zijn aangepast op de doelgroep. Zo oefenen we bijvoorbeeld met de werknemer hoe een brief te schrijven of een gesprek te voeren. De werkgever ondersteunen we actief bij de verantwoording van de re-integratieverplichtingen aan het UWV.

Re-integratie is teamwork. Daarom zetten we een team van deskundigen in bij 2e-spoortrajecten: een arbeidsdeskundige, een jobcoach, een NOLOC-gecertificeerd loopbaanadviseur en arbeidsbemiddelaars. Zij hebben veel ervaring en een uitgebreid werkgeversnetwerk.

Neem contact op met Stam

Wilt u meer weten over 1e en 2e spoortrajecten via Stam? Bel of mail ons dan, wij vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.  

Wij zetten uw medewerker weer op het juiste spoor!Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

Stam begeleidt mensen bij het zoeken naar en houden van een duurzame, betaalde baan. Klik op ons logo voor meer informatie.

Logo Beeldt
©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo NOLOC