Logo Stam bv Logo Stam bv

Gemeenten en de Participatiewet

De Participatiewet in de praktijk

Werkt u voor een gemeente en bent u bezig met de vertaling van de Participatiewet naar uw lokale situatie? Heeft u vragen over de nieuwe doelgroep, en hoe u deze groep kunt helpen met bijvoorbeeld juiste ondersteuning, een efficiënte werkgeversbenadering en goede SROI-eisen?

125.000 mensen met een arbeidsbeperking moeten aan het werk bij reguliere bedrijven. Via CAO-afspraken, social return en quotumregelingen stimuleert de overheid werkgevers om initiatieven te nemen. Maar wat betekent dat in de praktijk voor werkgevers, werkzoekenden en gemeenten? Hoe kunnen zij daar met elkaar praktische invulling aan geven?

Aan het werk met autisme, hersenletsel of een gedragsstoornis

Met name de doelgroep met een loonwaarde van minder dan 50% vraagt aandacht, zowel aan de kant van de werkzoekende als de werkgever. Wat betekent het voor werkgevers en collega’s om te werken met iemand met autisme, hersenletsel of een gedragsstoornis? Want dát is de doelgroep die nu onder verantwoordelijkheid van gemeenten aan het werk gaat op de reguliere arbeidsmarkt.  

Nieuwe doelgroep voor gemeenten

Op zich is dat niets nieuws: bij Stam zien iedere dag dat werkgevers dat prima kunnen, mits ze daar passende ondersteuning bij krijgen. Maar voor gemeenten is dit wel een nieuwe doelgroep. Juist door onze ervaring kunnen we ons heel goed voorstellen dat bijvoorbeeld klantmanagers, teamleiders, wijk- of gebiedsteamleden, HRM-adviseurs en inkoopmedewerkers van gemeenten vragen hebben over de praktische invulling van de Participatiewet.  

Kennis delen

We delen onze kennis en ervaring graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en we komen bij u langs om met u mee te denken.

Onze kennis van de Wajong-doelgroep helpt gemeenten bij de uitvoering van de Participatiewet.Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo  NOLOC