Logo Stam bv Logo Stam bv

Expertises van Stam

Sociale activering

Werknemersvaardigheden zijn niet vanzelfsprekend wanneer je lang niet gewerkt hebt of wanneer het je niet lukt om een baan te behouden. Ook wanneer iemand kampt met sociale problematiek is zijn of haar werknemersvaardigheid vaak niet goed ontwikkeld. De stap naar werk is dan te groot. Een traject voor sociale activering van Stam helpt mensen die de stap naar werk nog niet kunnen maken.

De begeleiding van Stam leert werkzoekenden stapsgewijs een aantal basisvaardigheden:
  • zelfstandigheid
  • stabiliteit
  • initiatief
  • verantwoordelijkheid
  • besef van eigen mogelijkheden 
De sociale activering van werkzoekenden doen we methodisch en stapsgewijs. We formuleren haalbare stappen. Met behulp van nul- en tussenmetingen creëren we motivatie en zelfvertrouwen bij de werkzoekende. Daarnaast bieden we op regelmatige basis evaluatiemogelijkheden voor de opdrachtgever.

Re-integratie/toeleiding

Na de diagnos­tische fase is het profiel van de werkzoekende duidelijk in beeld gebracht. Stam gaat vervolgens op zoek naar pas­send werk bij een bedrijf op de reguliere arbeidsmarkt. Ons doel is altijd om duurzaam en dus passend werk te vinden. Passend bij de wensen en mogelijkheden van zowel de werkzoekende als de werkgever. De jobcoach zet daarbij het brede team van specialisten van inBeeldt (werkgeversdienstverlening van Stam) in.

Is arbeidsbemiddeling naar een reguliere baan of een BBL-baan (nog) niet haalbaar? Dan is een participatietraject van Stam vaak een goede tussenstap. Een participatietraject is een goede voorbereiding op een functie in een bedrijf. Of een passende invulling van de tegenprestatie die in bepaalde gevallen wordt gevraagd aan mensen met een uitkering. De focus ligt hierbij op ‘ het in beweging komen’.

Jobcoaching van werkzoekenden

De jobcoaches van Stam begeleiden werknemers tijdens een dienstverband, een leerwerkplek of participatieplek. Het traject is gericht op behoud van de baan of op de ontwikkeling van vaardigheden. Stam biedt werknemers begeleiding op de werkplek. We maken vooraf afspraken met de werknemer, de mentor en de opdrachtgever. Deze afspraken leggen we vast in een begeleidingsplan.

In dit begeleidingsplan staan onder meer:
  • ontwikkelings­doelstellingen
  • aandachtspunten voor de be­geleiding
  • duidelijke werkafspraken
De begeleiding van de jobcoach is gericht op de werknemer, de men­tor/werkgever en directe collega’s.

Neem contact op met Stam

Wilt u meer weten over sociale activering, re-integratie of jobcoaching via Stam? Bel of mail ons dan, wij vertellen u graag meer over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

“Uitgaan van de mogelijkheden brengt ons allemaal verder!”Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo  NOLOC