Logo Stam bv Logo Stam bv

Stamtafel: Participatiewet en de praktijk

geplaatst op 28-01-2015

Wie kán werken, moet werken. Wat betekent dat?

125.000 mensen met een arbeidsbeperking moeten aan het werk bij reguliere bedrijven. Dat is een van de maatregelen rond de Participatiewet, die per 1-1-2015 de Wet Sociale Werkvoorziening, Wajong en WWB samenvoegde. Via CAO-afspraken, social return en quotumregelingen stimuleert de overheid werkgevers om initiatieven te nemen. Maar wat betekent dat in de praktijk voor werkgevers, werkzoekenden en gemeenten? Hoe kunnen zij daar met elkaar praktische invulling aan geven?

Aan het werk met autisme, hersenletsel of een gedragsstoornis

Met name de doelgroep met een loonwaarde van minder dan 50% vraagt aandacht, zowel aan de kant van de werkzoekende als de werkgever. Wat betekent het voor werkgevers en collega’s om te werken met iemand met autisme, hersenletsel of een gedragsstoornis? Want dát is de doelgroep die voorheen onder de Wajong of Wsw viel, maar nu onder verantwoordelijkheid van gemeenten aan het werk gaat op de reguliere arbeidsmarkt.

Niet nieuw

Met drukmiddelen vanuit het Rijk moeten werkgevers dus met hen aan de slag. Op zich is dat niets nieuws: bij Stam zien we al 23 jaar iedere dag dat werkgevers dat prima kunnen, mits ze daar passende ondersteuning bij krijgen. Maar voor de gemeenten is dit wel een nieuwe doelgroep. Juist door onze jarenlange ervaring kunnen we ons heel goed voorstellen dat bijvoorbeeld klantmanagers, werkcoaches,   beleids-medewerkers, teamleiders, wijk- of gebiedsteamleden, HRM-adviseurs en inkoopmedewerkers van gemeenten vragen hebben over de praktische invulling van de Participatiewet.

De Participatiewet in uw omgeving

Werkt u voor een gemeente en bent u bezig met de vertaling van de Participatiewet naar uw lokale situatie? Heeft u vragen over de nieuwe doelgroep, en hoe u deze groep kunt helpen met bijvoorbeeld juiste ondersteuning, een efficiënte werkgeversbenadering en goede SROI-eisen? We delen onze kennis en ervaring graag. Neem daarom eens contact met ons op en we komen bij u langs om met u mee te denken.  

 

Nieuwsberichten 

Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

©2019 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo  NOLOC