stam

Justin leert bij Stam het vak van jobcoach

Begin dit jaar valt zijn oog op een interessante vacature van jobcoach bij Stam. Justin heeft het goede diploma en zelfkennis op zak, ervaring in stages, banen en bijbanen én een mooie reis achter de rug. Tijd om te solliciteren. De kennismaking verloopt voorspoedig en Justin en Stam kiezen voor elkaar.

Jobcoach bij Stam

 

Iets minder voorspoedig lijkt het erna te gaan. Door de coronacrisis is een start op 1 april 2020 niet haalbaar. Er worden echter in overleg goede afspraken gemaakt en de indiensttreding wordt uitgesteld. Volgens Justin ging het allemaal heel netjes en hielden ze steeds contact. Justin heeft ineens veel vrije tijd en trekt er vaak met de fiets op uit. Hij ontdekt vanuit huis hoe mooi het in Nederland en Duitsland is.

“..het ging allemaal heel netjes, we hielden contact..”

Op 1 juni 2020 begint Justin als jongste Stammer. De eerste week loopt hij met collega Femke mee en maakt hij kennis met zijn eerste vijf deelnemers. Omdat Justin in een opleidingstraject zit, wordt zijn caseload in de loop van de tijd uitgebouwd: van vijf in de eerste week naar tien op dit moment. Na verloop van tijd hoopt Justin op het niveau van een ervaren jobcoach bij Stam te zitten en begeleidt dan ook zo’n dertig deelnemers.

Justin is erg blij met zijn nieuwe baan bij Stam. “Vanaf de eerste dag vind ik het een top-bedrijf met een menselijke benadering van zaken,” zegt hij enthousiast. Het valt hem op dat je vaak geduld moet hebben en je tempo moet aanpassen aan de deelnemer.

Inmiddels heeft Justin met meer dan tien collega-jobcoaches meegelopen. Hij observeert graag hoe zij hun werk doen en leert er veel van. Voor wat betreft de inhoudelijke kennis van het vak moet er nog gestudeerd worden om wetten, regels, procedures, methodieken en werkwijzen te leren. Justin vertelt dat hij gelukkig veel tijd en ruimte krijgt om zich te ontwikkelen, hij wil graag een goede coach worden.

“..altijd al liever jobcoach dan intercedent willen zijn..”

Op zijn zeventiende weet Justin al dat het hem past om met mensen te werken en kiest hij voor een HRM-studie en hard werken in de Groningse horeca. Diverse interessante stages leveren hem de nodige inzichten op. Een baan als jobcoach lijkt goed bij hem te passen, maar Justin wil eerst meer van de wereld zien. Hij neemt tijd voor een lange reis door Azië. Na een spectaculaire terugkeer in Nederland, vraag hem er maar naar, is het tijd om de draad in Nederland weer op te pakken. Hij werkt nog een korte tijd als intercedent en komt daarna bij Stam in dienst.