Logo Stam bv Logo Stam bv
Anniek, een enthousiaste en waardevolle medewerkster!


Anniek is via Stam in contact gekomen met Medifit en heeft zich hier bewezen als zeer enthousiaste en waardevolle werkneemster. Ze heeft inmiddels een vast contract en blijft zich ontwikkelen zowel als werkneemster en als persoon. In dit artikel van Sa! Media is te lezen wat voor een doorzetter ze is!
https://sa24.nl/anniek-haan-is-geboren-open-ruggetje/

Mooie resultaten samenwerking's HeerenslooJobcoach Jeroen is nu een halfjaar werkzaam bij ’s Heeren Loo voor 16 uur in de week. Ze hebben in de eerste periode vooral geïnventariseerd in wat de mogelijkheden en ontwikkelpunten zijn van de mensen met een vraagstuk richting arbeid. Hieronder zie je de eerste successen! Op dit moment is Stam daarnaast betrokken bij de ontwikkelingen van het leer/ werkbedrijf bij ’s Heeren Loo.


Simon volgt dagbesteding op ‘t Palet. Simon wil zich graag ontwikkelen op de houtwerkplaats en is samen met de werkbegeleider doelen aan het stellen om te onderzoeken wat hij aan kan. Hij wil zijn werknemersvaardigheden ontwikkelen.


Jordy woont bij zijn ouders en krijgt ambulante begeleiding. Jordy wilde graag iets in de horeca doen. We zijn samen op pad gegaan en Jordy heeft na een aantal gesprekken een baan aangeboden gekregen bij de Vesting in Appingedam. Het is een cafetaria. Ze hebben onlangs een tweede locatie (restaurant) geopend.


Kea liep bij ’s Heeren Loo tegen een aantal zaken aan wat betreft dagbesteding. We zijn daarop gaan onderzoeken wat er binnen ’s Heeren Loo, maar ook daarbuiten, mogelijk zou zijn. We zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de kringloopwinkel in Bedum, van de organisatie Charitas. Kea werkt daar nu 3 dagen in de week.


Michael wilde graag met ouderen werken in een functie richting de zorg. Op dit moment werkt Michael 4 dagdelen bij Vliethoven (onderdeel van de Hoven, ouderenzorg) in Delfzijl waar hij activiteitenbegeleider is.


Hessel werkt 1 dagdeel in de week bij de Plus in Bedum. Hessel verzamelt de boodschappen die op een boodschappenlijst staan. Daarnaast staat hij regelmatig bij de flessenband. Hessel zijn contract wordt met een aantal uren uitgebreid.

Droginet en StamDroginet is voor ons een voorbeeldbedrijf wat betreft het vol overtuiging werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat Droginet gekozen heeft om al haar jobcoaching exclusief door Stam uit te laten voeren. Al 5 jaar werken we samen. 
Onlangs was er een open dag bij Droginet voor contactpersonen van de gemeentes en UWV. Een mooie middag waarbij de mensen ook zelf inpakwerk deden en orders gingen lopen. Speciaal voor deze middag is een filmpje opgenomen met een aantal werknemers (en dus ook een aantal medewerkers die wij begeleiden). Inmiddels begeleiden we er al meer dan tien mensen op de werkvloer, wat dit voor hen en voor het bedrijf betekent zie je in het volgende filmpje… http://www.youtube.com/watch?v=scV7nW27xws
 

Martijn Otten in LEF, personeelsmagazine van de gemeente Súdwest-FryslânKlik op de foto om het artikel van Martijn te lezen. 

Gedicht van Harm Tjeerdsma 25 jaar StamWij zijn altijd betrokken bij onze deelnemers maar zij ook bij ons! Dat blijkt maar uit dit fantastische gedicht dat wij spontaan ontvingen van Harm Tjeerdsma i.v.m. ons 25 jarig jubileum. Dit waarderen we zeer en willen we dan ook graag delen. Lees het gedicht hier.
 

Felicitaties voor Marko Talen


Wij feliciteren Marko met zijn contract voor onbepaalde tijd bij Brand Visser & Zn Transport!

Gastspreker Gijs Horvers bij Stam op themamiddag autisme en werk voor gemeenten, 4 april 2017


Dinsdag was Gijs Horvers gastspreker bij Stam in het kader van de themamiddag autisme. Een zeer inspirerende lezing. Gijs bedankt! http://365dagenautisme.tumblr.com/post/159108867841/ga-jij-voor-wereld-autisme-dag-of-voor-een?og=1&fb_action_ids=988746444589527&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost
 

Thema middag voor gemeenten 'Autisme en Werk'


Een mooi verslag van onze themamiddag op 4 april jl. over autisme en werk voor klantmangers gemeenten in het Friesch Dagblad: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=72718
 

15 jarig jubileum voor zowel werknemer als jobcoach


Al 15 jaar is Edwin werkzaam op de Veemarkt/ Fec Leeuwarden. Hij werkt hier via AB Vakwerk. Een felicitatie is dan wel op zijn plaats vond zijn jobcoach Dora. Bijzonder hierbij te vermelden is dat ook Dora al 15 jaar werkzaam is als jobcoach bij Stam. Edwin was haar eerste kandidaat waar ze een betaalde baan voor had gevonden.

Nog vele plezierige werkjaren gewenst beide!!!

Succesvolle plaatsing


Wij feliciteren Meindert met zijn arbeidsovereenkomst bij FrL Bewindvoering en Budgetbeheer. Na een lange zoektocht is het IRO traject met de jobcoach van Stam vanuit de WIA afgesloten met een passende werkplek. FrL Bewindvoering en Budgetbeheer heeft een prachtige kans geboden en Meindert heeft deze met beide handen aangepakt. Hij gaat nu aan de slag als ondersteuner van de bewindvoerder. Een nieuwe richting waarbij zijn kwaliteit weer volop ingezet kan worden.

ICT problemsolver


Jan Arjen werkt op de afdeling ICT van de Veiligheidsregio Fryslân en heeft deze maand een verlenging van zijn jaarcontract gekregen. Zijn werkgever is erg tevreden, Jan Arjen is een echte problemsolver, die met goed uitgedachte oplossingen komt. Jan Arjen vindt het prettig om een uitdagende baan te hebben, waarbij hij zaken tot op de bodem uit kan zoeken. Een mooie match!!

Van vast contract naar vast contract


Zowel Susanne als Gerard hadden al jaren een contract voor onbepaald tijd bij hun vorige werkgever voordat ze een kans kregen bij CreaAcryl. Gerard was bij zijn vorige werkgever niet meer happy vanwege functieverandering door automatisering. Hij kon de groei en de veranderingen niet goed bijhouden. Bij Susanne haar vorige werk was reorganisatie aan de orde waardoor haar functie opgeheven werd. Een nieuwe stap zetten was dus voor beide aan de orde. Bij CreaAcryl mochten ze 2 jaar geleden een nieuwe start maken en werden ze warm onthaalt: Er werd gekeken naar hun mogelijkheden. Hun positieve inzet werd onlangs beloond met voor beide een contract voor onbepaalde tijd! Stam feliciteert ieder met deze passende duurzame banen. Feliciteer jij hen ook?
 

Bedrijvenbezoek


Jobcoach Agnes samen met collega Suzette (accountmanager inBeeldt, onze werkgeversdienstverlening), op bedrijvenbezoek in het mooie Friesland te Legemeer bij De Hollandsche Greenkeeping Maatschappij. HGM houdt zich bezig met aanleg, onderhoud en renovatie van golfbanen. Werknemer Arnold onderhoudt al jarenlang de naast gelegen golfbaan.

Schrijverspen in handen van Gerrit Jan Tempelman


Uitbetaling
We maakten kennis bij mij thuis. In mijn appartement op de eerste verdieping van een huurflat. Het maakte mij niet uit wanneer jobcoach Chantal langskwam. Ik had toch de hele dag de tijd. Sinds een paar jaar was ik namelijk werkloos. Vorige week heb ik voor de zoveelste keer mijn uitkering ontvangen. Chantal kreeg koffie uit mijn Senseoapparaat. Het brouwseltje schijnt de meeste mensen nogal slecht te smaken. Ze ging tegenover mij op de bank zitten. Chantal wilde me graag helpen om werk te vinden als tekstschrijver. We vullen een formulier in en zetten beide onze handtekening. We spreken af om samen tijd en energie te investeren in mijn zoektocht naar een mooie baan.  Een investering voor de toekomst.
 
We nemen afscheid op het provinciehuis in Lelystad. Op de vierde verdieping van een statig pand met grote glazen ramen. Ik had de afspraak in mijn agenda gezet en Chantal vooraf aangemeld, zodat de slagboom voor haar open zou gaan. Over anderhalf uur moet ik naar het volgende overleg. Sinds een paar maanden werk ik namelijk als tekstschrijver bij de provincie Flevoland. Vorige week heb ik mijn eerste loon ontvangen. Chantal krijgt koffie uit de automaat. Ze kan kiezen uit espresso, cappuccino, chocomel en Wiener Melange. Ze gaat tegenover mij zitten in een comfortabele stoel. Samen hebben we ons doel bereikt. Na vele inspanningen van Stam BV stelde Chantal mij voor bij de provincie Flevoland. Ik greep de uitgestoken handen. Nu druk ik haar hand. Onze investering heeft zich uitbetaald. Hier en vandaag.
 
Gerrit Jan Tempelman
 

Succesvolle mentorentraining


Deze week een training verzorgt bij Poiesz distributiecentrum te Sneek voor 6 mentoren die één of meerdere collega’s met een arbeidsbeperking begeleiden. We hopen dat we ze meer inzicht hebben kunnen geven in de beperkingen én handvaten hebben mogen aanreiken voor de begeleiding. Een onderdeel van de training was het doorlopen van aantal onderdelen van het AutismeBelevingsCircuit. Dit om de mentoren in de gevoelswereld van autisme te brengen en die ervaring te koppelen aan tips voor nog meer autismevriendelijkheid op de werkvloer.
We hebben het als Stam zijnde zeer plezierig ervaren door de interactie die er plaats vond en de betrokkenheid die we voelden van de mentoren met de doelgroep. De samenwerking met Poiesz is altijd erg plezierig en voor de toekomst gaan we hier graag mee door.

Autisme netwerk Drenthe


Het Autisme Expertise Netwerk Drenthe is een samenwerkingsverband van organisaties en
personen die de levenskwaliteit en participatiemogelijkheden van mensen met autisme en
hun naasten in alle levensfasen duurzaam willen verbeteren.
Het netwerk gaat in januari 2017 van start.
De initiatiefnemers zijn: NVA Drenthe, MEE Drenthe, Accare, Jonx (een onderdeel van Lentis), GGZ Drenthe en Novo/Cosis/Promens Care.
Stam is gevraagd haar expertise t.a.v. autisme en werk in het netwerk in te brengen, en heeft als zodanig het convenant ook ondertekend.Stam is gevraagd haar expertise t.a.v. autisme en werk in het netwerk in te brengen, en heeft als zodanig het convenant ook ondertekend.
 
 

Stamtafel januari 2017


De nieuwste Stamtafel is uit. Klik op onderstaande link
http://us5.campaign-archive1.com/?u=82a572a5bb01500ebbee4054f&id=8fdc4d16d7&e=

Veel leesplezier!

De beste wensen!

Rense en Johan tekenen hun 2e contract!


Werknemers Rense Sinnema en Johan Exoo hebben vandaag hun tweede arbeidscontract gekregen en getekend bij Eetcafe Spinoza in Leeuwarden. Gefeliciteerd mannen! Werkgever Corné v/d Erve en al zijn medewerkers hopen dat Eetcafé Spinoza volgend jaar hoog zal eindigen bij de verkiezing van het beste Eetcafé van Fryslân. Meer informatie volgt nog maar in ieder geval komen ze zaterdag 28-1-2017 bij RTL op televisie!


Nieuwsberichten


Februari 2018
» 02-02-2018Anniek, een enthousiaste en waardevolle medewerkster!

November 2017
» 03-11-2017Mooie resultaten samenwerking's Heerensloo

September 2017
» 22-09-2017Droginet en Stam

Juni 2017
» 23-06-2017Gedicht van Harm Tjeerdsma 25 jaar Stam

Mei 2017
» 09-05-2017Martijn Otten in LEF, personeelsmagazine van de gemeente Súdwest-Fryslân

April 2017
» 07-04-2017Felicitaties voor Marko Talen
» 06-04-2017Gastspreker Gijs Horvers bij Stam op themamiddag autisme en werk voor gemeenten, 4 april 2017
» 06-04-2017Thema middag voor gemeenten 'Autisme en Werk'

Maart 2017
» 20-03-201715 jarig jubileum voor zowel werknemer als jobcoach
» 13-03-2017Succesvolle plaatsing
» 13-03-2017ICT problemsolver

Februari 2017
» 28-02-2017Van vast contract naar vast contract
» 24-02-2017Themamiddag Autisme en Werk
» 17-02-2017Bedrijvenbezoek
» 13-02-2017Schrijverspen in handen van Gerrit Jan Tempelman
» 10-02-2017Succesvolle mentorentraining

Januari 2017
» 31-01-2017Autisme netwerk Drenthe
» 23-01-2017Stamtafel januari 2017

December 2016
» 23-12-2016De beste wensen!
» 23-12-2016Rense en Johan tekenen hun 2e contract!
» 23-12-2016Felicitaties voor diplomering post-Hbo studie bij Autisme Centraal
» 23-12-2016Mark in de Wajongflitskrant
» 08-12-2016Werknemer Peter Stoppels 12 1/2 jaar in dienst

November 2016
» 25-11-2016Afscheid van 2 collega's
» 18-11-2016Werkfestival 2016
» 07-11-2016Informatiemarkt bij Arbeidsmarkt Praktijkschool De Compagnie

Oktober 2016
» 28-10-2016Stap voor stap naar een betaalde baan!
» 21-10-2016Felicitaties
» 21-10-2016Tevreden werknemers

September 2016
» 23-09-2016Nominatie 'Stille Held'
» 20-09-2016Artikel over een ambitieuze deelnemer van Stam
» 13-09-2016Week van de loopbaan

Maart 2016
» 22-03-2016Autisme Congres Noord
» 18-03-2016Spreekuren Autisme en Werk
» 11-03-2016Afspraakdiner

Januari 2016
» 15-01-2016Beroepsregister
» 22-01-2016Stamtafel januari 2016

Oktober 2015
» 23-10-2015Felicitaties
» 23-10-20154 Mijl van Groningen
» 23-10-2015Op naar de 100.000

Juli 2015
» 03-07-2015Complete Stamtafel juni 2015 online

Juni 2015
» 12-06-2015Tevreden klanten
» 12-06-2015Vernieuwde website www.inbeeldt.org
» 19-06-2015De uitdaging van de Participatiewet

April 2015
» 10-04-2015Verslag van de themamiddag Autisme en Werk

Februari 2015
» 11-02-2015Complete Stamtafel jan/feb 2015 online

Januari 2015
» 28-01-2015Stamtafel: Afscheid van iconen
» 28-01-2015Stamtafel: Landelijke gunning Wajong UWV
» 28-01-2015Stamtafel: inBeeldt Arbeidsbemiddeling
» 28-01-2015Stamtafel: Participatiewet en de praktijk

 

Stam is actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Hoogeveen en Zwolle.

DIGITALE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt.
 

InBeeldt coacht, traint, adviseert en ontzorgt op het gebied van Wajongers in het bedrijfsleven. Klik op ons logo voor meer informatie.

Logo Beeldt
©2018 Stam BV, alle rechten voorbehouden.
Logo Jobcoaches Logo Blik op Werk Logo  NOLOC